ארבעת הויטמינים האלו לא נספגים ללא שמן וכמובן שמן הזית הים תיכוני נחשב למעולה לבריאות!
תזונה נכונה
מאת יעל דרור ועינת לב-ארי
באימוני הספינינג, בשיעורי העיצוב למיניהם ובין המכשירים בחדר הכושר מתעופפים מושגים חדשים מתחום התזונה והמלצות תזונתיות לא מוכרות. על מה כולם מדברים? הנה מילון מושגים שיעשה סדר בבלגן – מ´אחוזי שומן´ דרך ´חומצות אמינו´ ועד ´תחרות´
ה״אני מאמין״ של הסטודיו של דליה
האוכל הוא אחת מהנאות ושמחת החיים, חלק מבית, מסורת ומשפחה ולכן:
*נלמד איך לשלב גם שוקולד וגלידה, כי אין שום סיבה שנוותר לעליהם מעכשיו ולתמיד. *נפנים ששום מזון איננו ״אויב״ ״חטא״ או ״חריגה״.*נכון מאוד לשלב בין מה שהגוף צריך לבין מה שהנפש רוצה, לא נרגיש מקופחים ולכן לא נתנפל על מתוק ולא נאבד שליטה.
החורף בעיצומו ובתקופה זו יש נטיה להדבק במחלות קלות אך מציקות- התקוררות, הצטננות, שפעת ועוד.
מוצרי החלב כגון חלב דל-שומן, יוגורט וגבינה, שהם מקורות זמינים של חלבון הם גם עשירים בסידן, שהוא מינרל החשוב במיוחד לנערים ולנשים בכל הגילאים. תפריט עשיר בסידן עוזר לשמור על עצמות חזקות, מקטין את הסיכון לחלות באוסטאופורוסיס, ועוזר נגד לחץ-דם גבוה.
כצמחוני, האם אתה תוהה אם אתה מקבל את כל הרכיבים התזונתיים שגופך צריך כדי לבצע פעילות ספורטיבית? כדי לדעת יותר על כמות הרכיבים התזונתיים שגופך צריך ולשפר את היכולת הספורטיבית, השתמש בעצות אלה מאת קתלין ריד, יועצת תזונה מקולורדו.
רוב מומחי התזונה בימים אלה ממליצים על דיאטה עשירה בפחמימות (55-60% מכמות הקלוריות היומית), דלה בשומן (פחות מ30% מכמות הקלוריות היומית) וכמות פרוטאין בינונית (10-15% מכמות הקלוריות היומית). לעומת זאת, מספר דיאטות בעלות יחסים שונים בין המרכיבים הללו הפכו מקובלות בשנים האחרונות. ההתלהבות החלה במיוחד אחר דיאטה בה פחמימות הן רק 40% מכמות הקלוריות היומית, 30% שומן ו30% פרוטאין. האם הגיע הזמן להוריד את כמות הפחמימות ולהעלות את כמות הפרוטאין והשומן?
מה האמת בנוגע לקשר שבין פעילות גופנית למשקל, ואיך אפשר לחשב במדויק את הערך הקלורי של פעילויות שונות?
אנשים שעוסקים דרך קבע בפעילות גופנית עושים זאת כדי לשפר את הבריאות, את מצב הרוח ואת החוסן הגופני.
מטבח בריא אמיתי הוא שילוב של אומנות הבישול וידע בתזונה. בהכנת התפריט והמרשמים אני חושבת ממה אנשים יהנו כשהדגש הוא על הטעם ולכך אני מחברת את הקשר התזונתי המזין לגוף בריא ופעיל
האם את מגיבה ללחץ בחיפוש אחר חטיפי צ´יפס או עוגיות? אם כן, אינך לבד! למרות שחוקרים עדיין לא יודעים אם מתח משפיע לרעה על היכולת וכוח לבחור במזון הנכון או למעשה מגביר את התאבון, הורדת רמת המתח יכולה לעזור ולמנוע עלייה במשקל.
כיצד היית מגדירה את הרגלי האכילה שלך? טובים? ממוצעים? עלובים? שאלה זו הנה קשה עבור רובנו כי אין לרובינו אין מושג מה וכמה אנחנו אוכלים.
כבר 20 דקות שאת רצה. את מזיעה וחם לך, ואת מתחילה להתעייף. מה הבעיה? בדרך כלל התשובה היא שאת מתחילה להרגיש את ההשפעות התייבשות.